Facebook login
Modul Facebook login umožňuje zákazníkům přihlašovat se do e-shopu pomocí účtu na Facebooku. Po prvním přihlášení se jim automaticky vytvoří účet. Tato konfigurace je složitější a doporučujeme využít video-návodu.
Modul Facebook login umožňuje zákazníkům přihlašovat se do e-shopu pomocí účtu na Facebooku. Po prvním přihlášení se jim automaticky vytvoří účet. Tato konfigurace je složitější a doporučujeme využít video-návodu.
Přihlášení přes Facebook je dostupné v pravém horním rohu e-shopu v rámci tlačítka „Přihlášení / Registrace“. Kromě klasického přihlášení e-mailem a heslem zde zákazníci najdou také dvě ikony:
V tomto návodu se zaměříme na aktivaci tlačítka Facebook.

Aplikace je nyní vytvořena.
1. Klikněte na "Add a customize use cases"

2. Vyberte, jaké oprávnění bude aplikace potřebovat - klikněte tlačítko "Add".
3. Klikněte na Settings (v levé části)
4. Vyplňte adresu vaši webové stránky (kam se bude po kliknutí na facebbok login uživatel přesměrovávat) a za lomítko / vložte: frontend-content/facebook-auth
5. Uložte změny
Následně vyberte váš business účet a klikněte na Select Account

Do pole Privacy Policy URL vložte odkaz na vaše zásady zpracování osobních údajů.
Do pole User data delection (vymazání uživatelských dat) deje odkaz na stránku s informacemi, jak mohou zákazníci požádat o vymazání svých osobních dat (máte v e-shopu na to předpřipravený článek).
Do článku (Jak smazat uživatelský účet) v Irius administraci si doplňte vaši e-mailovou adresu. Článek vypublikejte a jeho URL vložte do pole User data delection.
Vyberte kategorii aplikace (např. e-commerce-shopping) a změny opět uložte.
Odsouhlaste i poslední check box ve formuláři.
Poté klikněte na Submit for Review. Zaškrtněte I accept a klikněte na Submit.
V aplikaci IRIUS si otevřeme modul nastavení Facebooku (vyhledáte přes interní vyhledávač)

Do pole Client ID zkopírujeme App ID.
Do pole Client Secret zkopírujeme App secret (klikněte na Show pro zobrazení ID).
Změny uložte.
V tuto chvíli se můžeme přihlásit přes Facebook. (zřejmě to zatím nebude autorizované, protože se čeká na schválení). Pokud uvidíte tuto obrazovku (váš profil) a vykříčník, znamená že, že autorizace je v procesu a probíhá kontrola. (Kontrola probíhá zhruba 5 dní). Ve chvíli, kdy kontrola proběhne, nápis zmizí.
Je to na vás moc těžké? Můžete nás požáadat o nastavení a za poplatek celý proces nakonfigurujeme za vás v našem profilu a vytvoříme vám vaší Facebookovou logovací aplikaci.